Росіяни створюють нові склади озброєння в окупованому Криму, — Барієв

Окупований Крим. Фото: Фото: ukrinform.ua

Російські окупанти створюють нові склади озброєння в Криму. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова правління Кримськотатарського ресурсного центру й член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Він прокоментував інформацію про часткове відновлення окупантами на півострові складу ядерної зброї “Феодосія-13”.

“Ми неодноразово говорили про те, що починаючи з 2014 року, вони, зокрема, почали відновлювати об’єкти, побудовані ще за радянських часів, там, де можуть розміщуватися саме ядерні боєголовки. При цьому я поки що не можу підтвердити, що безпосередньо ядерні боєголовки є на території Криму. Те, що йдеться про Феодосію, тут якраз-таки це в районі Кизилташ, Краснокам’янки і в районі Коктебеля, у тому напрямку, там дійсно за радянських часів готували, там навіть такі катакомби є, вони, зокрема, йдуть аж до старого Криму. І ми якраз про це говорили… Вони дуже активно ведуть роботи саме в цьому напрямку для того, щоб накопичувати озброєння для війни проти України”, — сказав Барієв.

За його інформацією, певні роботи росіяни проводять біля підніжжя гори Агармиш.

“Туди вони не пускають цивільних осіб. І з одного боку, вони кажуть, що це для сховища ТПВ, а з іншого боку, сховища ТПВ не охороняють так активно. І тому є передумови, є думка, що вони там створюють нові склади для того, щоб з Кіровського району перевести туди склади озброєння. Тому що по Кіровському району неодноразово було завдано ударів з боку Збройних сил України”, — зазначив Барієв.

Читайте такожЗвільнення Криму від російських окупантів – це точка відліку зміни самої Росії, — Чийгоз

Раніше засновник БФ “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко сказав, що протягом приблизно пів року Україна реалізує у тимчасово окупованому Криму стратегію, подібну до тієї, що застосовувала минулого року на морі. Вона реалізується, попри досить важкі бої на окремих напрямах фронту. Це стратегія завдання ураження по військових об’єктах на території півострова.  

Прямий ефір