Під час виступу Трампа в Пенсільванії сталася стрілянина — перші подробиці та реакції (ВІДЕО)

Виступ Трампа в Пенсильванії. Фото: ap.org

Під час виступу кандидата в президенти США Дональда Трампа в Пенсильванії сталася стрілянина. Внаслідок цього політик дістав поранення вуха. Про це він повідомив у Truth Social, передає FREEДОМ.

“У мене вистрілили кулею, яка пробила верхню частину мого правого вуха. Я відразу зрозумів, що щось не так, оскільки почув свист, постріли і відразу ж відчув, як куля пробила шкіру”, — написав Трамп у Truth Social. 

Під час стрілянини загинув один із глядачів. За даними видання CNN, стрілка нейтралізовано. Це 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку. На місці події було знайдено гвинтівку типу AR. 

На інцидент відреагував президент США Джо Байден — провів телефонну розмову з Дональдом Трампом. У соцмережі він заявив, що у Сполучених Штатах Америки немає місця насильству. 

На інцидент зі стріляниною під час виступу Трампа вже відреагували Велика Британія, Канада та Австралія. Представники цих країн засудили політичне насильство.

“Це неможливо переоцінити — політичне насильство ніколи неприйнятне. Мої думки з колишнім президентом Трампом, учасниками заходу та всіма американцями”, — написав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в соцмережі X.

“У демократичному процесі немає місця насильству. Я радий чути повідомлення про те, що колишній президент Трамп зараз у безпеці”, — акцентував прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе. 

“Ми шоковані сценами на мітингу президента Трампа в Пенсільванії. Ми рішуче засуджуємо всі форми політичного насильства і шлемо найкращі побажання президенту Трампу та його сім’ї в цей час”, — написав представник офісу британського прем’єр-міністра. 

“Сара і я були шоковані явним нападом на президента Трампа. Ми молимося за його безпеку і якнайшвидше одужання”, — написав у соцмережі Х прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. 

Розслідування стрілянини в Пенсільванії очолить Федеральне бюро розслідувань (ФБР), повідомляє Associated Press. У бюро вважають стрілянину спробою вбивства Трампа. Під час розслідування ФБР співпрацюватиме з Секретною службою, а також із місцевими та державними правоохоронними органами. 

За словами генерального прокурора США Мерріка Гарланда, розслідування також ведуть Федеральне агентство Міністерства юстиції, прокуратура Західного округу Пенсільванії та відділ національної безпеки Міністерства юстиції.

Читайте також: “Мирні ініціативи” Трампа пов’язані з бажанням перемогти на виборах і отримати симпатії серед лідерів глобального Півдня — думка

Прямий ефір