Координаційне командування Україна — НАТО розпочало роботу в Німеччині — у чому його важливість

Прапори НАТО та України. Фото: nato.int

Нове командування Україна — НАТО в німецькому Вісбадені офіційно розпочало роботу напередодні, 12 липня. Це важливий додатковий механізм, який допоможе забезпечувати постійне отримання військово-технічної допомоги від партнерів. Про це сказав голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 13 липня.

“Головне для України — не хто координує допомогу, а результат. Головне, щоб ця допомога безперебійно надходила, щоб вона продовжувалася і посилювалася”, — зазначив Мережко.

Він пояснив, що “Рамштайн” — це окремий формат. І військово-технічна допомога, яка надається Києву в його межах, значною мірою залежить від зусиль окремих держав-членів НАТО, зокрема, Сполучених Штатів.

“Зараз створено важливий додатковий механізм. Я розглядаю ці механізми як паралельні. І для нас це є додатковою гарантією того, що ми отримаємо допомогу, зокрема, наприклад, незалежно від того, які зміни відбуваються або можуть відбутися в політичному житті США. Для нас дуже важливо, щоб були такі гарантії в різних форматах, які забезпечували б Україні постійне отримання військово-технічної допомоги”, — сказав Мережко.

Читайте також: Що пообіцяли Україні країни-підписанти угоди Ukraine Compact, пояснив Мережко

Раніше експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов сказав, що рішення створити такий орган позитивне для України у зв’язку з можливістю будувати плани і раціонально витрачати допомогу від країн-членів НАТО.

Прямий ефір