На фронті — 120 боєзіткнень, найінтенсивніше ворог атакує на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 120 бойових зіткнень. Російська армія завдала по позиціях українських військ та населених пунктах одного ракетного удару (із застосуванням п’яти ракет), скинула понад 100 керованих авіабомб, здійснила 4 480 обстрілів позицій Сил оборони та населених пунктів. Про це сьогодні, 12 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Українська авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили шість пунктів управління, артилерійську систему, станцію РЕБ та район зосередження особового складу ворога. 

На Харківському напрямку ворог продовжує активні дії, за добу відбулося шість ворожих штурмів у районі Вовчанська та Глибокого. Окупанти залучали для підтримки авіацію.

На Куп’янському напрямку відбулось сім бойових зіткнень. Сили оборони відбивали атаки зокрема в районах Синьківки, Вільшаної Харківської області та Берестового на Донеччині.

На Лиманському напрямку ЗСУ стали на заваді 11 штурмовим діям противника в районі Макіївки та Невського.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили вісім атак біля Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Роздолівки та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили п’ять спроб ворога прорвати оборону українських захисників поблизу Кліщіївки, Часового Яру та Іванівського Донецької області.

На Торецькому напрямку окупанти вчинили 18 атак у районі населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині.

На Покровському напрямку українські оборонці відбивали 41 атаку росіян поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Новоселівка Перша, Сокіл, Прогрес, Яснобродівка і Карлівка Донецької області. Противник концентрував зусилля біля Новоолександрівки, де відбулось 14 боєзіткнень.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати загарбників біля населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог шість разів проводив штурми.

На Времівському напрямку окупанти здійснили 11 штурмів українських позицій. Найбільш активно загарбники діяли неподалік від Урожайного Донецької області — провели сім атак.

На Гуляйпільському напрямку обстановка суттєво не змінилася. Відбито одну атаку армії РФ у бік Гуляйполя.

На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення, зокрема неподалік Малої Токмачки, що на Запоріжжі.

На Придніпровському напрямку російські окупанти й надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Двічі атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ.

Читайте також: “Це як маленька сім’я”: про бойові будні та мрії розповів український нацгвардієць (ВІДЕО)

Нагадаємо, російські окупанти в Донецькій області роблять серйозні спроби просуватися. Вони прагнуть поліпшити свої позиції на фронті до осені.

Прямий ефір