Росії не вдалося залякати країни НАТО своїми диверсіями — деталі від Столтенберга

Єнс Столтенберг. Скріншот: uatv.ua

Росія проводить спроби диверсій, кібернападів, підпалів різних типів, а також інші ворожі дії в різних країнах, які є учасниками НАТО. Це не окремі поодинокі випадки, а частина патерну тривалої російської кампанії. Про це сьогодні, 11 липня, під час пресконференції за участі президента України Володимира Зеленського заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на полях саміту НАТО у Вашингтоні, інформує FREEДОМ.

За його словами, російські спецслужби проводять різні ворожі дії проти союзників НАТО по всьому Альянсу.

“Мета цієї кампанії, звичайно, залякати союзників НАТО в підтримці України. Що ми бачили за останні місяці, це те, що все відбувається навпаки: союзники НАТО посилюють свою підтримку і надають дедалі більше допомоги Україні. Сьогодні ми узгодили пакет з командуванням НАТО щодо фінансової довгострокової підтримки України, і ми надаємо негайну підтримку також у вигляді Patriot (“Петріотів”), боєприпасів для України”, — сказав Столтенберг.

За його словами, двосторонні безпекові угоди з Україною на додаток посилюють співпрацю між країнами. 

“Так, ми бачимо російські спроби залякати нас щодо надання допомоги Україні, але насправді бачимо, що це має протилежні наслідки, і союзники НАТО, навпаки, підсилюють допомогу. Ми також бачимо по країнах Альянсу арешти у Великій Британії, в Німеччині, в Польщі, в балтійських країнах внаслідок цих ворожих дій. І, звичайно, тривають судові справи, юридичні процеси. НАТО також збільшує обмін розвідданими, щоб допомогти нашим союзникам захиститися проти таких дій”, — розповів генеральний секретар НАТО про засоби боротьби з російськими диверсіями.

Читайте також: Кібератаки, диверсії, терор й підпали: РФ веде гібридну війну проти країн-членів НАТО (ВІДЕО)

Прямий ефір