Столтенберг назвав найкращий спосіб забезпечити припинення вогню на фронті в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: president.gov.ua

Найкращий спосіб забезпечити припинення вогню на фронті — це членство України в НАТО. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на Громадському форумі НАТО, інформує FREEДОМ з посиланням на Associated Press.

Столтенберг зазначив, що якщо бої в Україні припиняться, то він хоче переконатися, що це дійсно буде кінцем війни.

Генсек Альянсу також додав, що для припинення вогню на фронті Україні необхідні гарантії безпеки, а найкращою й найсильнішою гарантією безпеки буде 5-та стаття НАТО.

“Найважливішим завданням на цьому саміті буде те, що ми робитимемо та які ухвалюватимемо рішення щодо України, тому що це справді той час, коли ми випробовуємо себе: якщо ми хочемо обстоювати демократію та свободу, то це зараз, й місце — Україна… Я очікую, що лідери НАТО узгодять суттєвий пакет для України. По суті, цей пакет складається з п’яти елементів. Один із них полягає в тому, що ми створимо командування НАТО в Україні, щоб полегшити й забезпечити навчання та доставку допомоги у сфері безпеки Україні”, — сказав Столтенберг.

Читайте також: Рівень взаємодії НАТО з Україною вже набагато вищий, ніж із більшістю країн-членів Альянсу, — Фесенко

Нагадаємо, ювілейний саміт Північноатлантичного альянсу триває з 9 до 11 липня. Попередній відбувся в липні 2023 року у Вільнюсі. Тоді Альянс ухвалив рішення, що Україна стане членом блоку без плану дій щодо членства (ПДЧ).

Прямий ефір