Харківський “рецепт” допоміг би стабілізувати ситуацію на всій лінії фронту, — Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Дозвіл наносити удари західною далекобійною зброєю по військових об’єктах на території Російської Федерації, не тільки в прикордонній зоні, допоміг би стабілізувати ситуацію на фронті. Приклад цьому — ситуація на Харківському напрямку. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Гість ефіру зазначив, що на півночі Харківщини ситуація ще складна, там тривають бої. Але просування ворога зупинено.

“Харківський рецепт, умовно, — це рецепт стабілізації ситуації на всій лінії фронту. Там ще дуже гаряче, ворог намагається продовжувати атакувати. Але, тим не менш, дійсно, удари по прикордонню російському, тільки по прикордонній території, вже призвели до того, що бліцкриг по Харкову у росіян не вийшов. Те ж саме необхідно робити в Донецькій операційній зоні, по всій лінії фронту. Тим паче, нам відомі і місця зосередження ворожих військ та арсеналів, і місця, де накопичуватиметься їхнє озброєння”, — сказав Братчук.

Він також звернув увагу на те, що дуже важливо завдавати ударів по військових аеродромах противника.

“Якби знизити тиск авіаційної компоненти ворога, якби створити проблеми для ворожої логістики, а це продукти харчування, питна вода, що особливо цінно у спеку, то ситуацію можна було б стабілізувати. До того ж, унаслідок ударів по РФ багато особового складу просто не доїхало б до фронту. Так само, як і озброєнь. Тому харківський рецепт, звісно, допоміг би стабілізувати лінію фронту набагато швидше. Принаймні, була би певна стабілізація. І тоді вже, напевно, можна говорити про перехоплення ініціативи на полі бою”, — акцентував спікер.

Він нагадав, що поки що Сили оборони можуть завдавати ударів по воєнних об’єктах у РФ лише в прикордонній зоні.

“У будь-якому разі, максимально все це треба використовувати, щоб не дати можливості ворогу накопичувати ударні кулаки. Тому давайте так і назвемо це — харківський рецепт. Він був би непоганий для всієї лінії фронту”, — резюмував Братчук.

Читайте також: У російської армії вже немає можливості ховати свою техніку від українських безпілотників, — Федоренко

Прямий ефір