Росармія нарощує темпи наступальних дій: Маломуж розповів про ситуацію на Торецькому та Покровському напрямках

Ілюстративне фото: uatv.ua

Російська армія продовжує нарощувати темпи наступальних дій на Торецькому та Покровському напрямках. У планах противника — захопити Торецьк, а згодом і всю Донецьку область. Таку думку сьогодні, 8 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM озвучив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

“Щодо Торецького напрямку. Стандарти ведення війни у росіян не змінюються. Вони не раз намагалися захопити Торецьк. У них це не вийшло. Тому вони почали зрівнювати місто з землею, щоб не залишилося жодних районів, щоб українська сторона могла оборонятися. Але українські війська стоять, займаючи вигіднішу позицію. Крім того, завдають контрударів по противнику. Мало того, має певні складні формати постачання озброєння і боєприпасів на цю ділянку фронту”, — розповів Маломуж.

За його словами, на Торецькому напрямку противник залучив тактику завдання ударів із флангів.

“Вони намагалися з різних систем носити удари. Тому з українського боку були маневри — ми відходили на кілька сотень метрів. Наразі вони намагаються пробитися далі, зайти більш системно, для того, щоб удари з флангів були зручнішими по наших укріпрайонах, а не там, де ми фактично маємо фронтову потужну укріп-позицію, де в них немає жодних шансів. Тому вони частково просувалися. Наші укріп-позиції були повністю знищені ракетними системами, КАБами, безпілотниками, тому ми відійшли на нові позиції. Але зараз ситуація стабілізувалася. Ми наносимо контрудари, особливо вогневі удари. Зараз Торецьк — це основний гарячий формат, який дає перспективу утримати Часів Яр. А для противника це — стратегічна висота. Тому в даній ситуації, я думаю, буде продовження руху в цьому напрямку”, — розповів генерал.

Другий гарячий напрямок фронту — це Покровський напрямок.

“Якщо на Харківському, Лиманському напрямках ми бачимо 15-20 атак противника, то на Покровському напрямку — 40-50, а в деякі дні налічується до 90 атак противника. Це дуже активний формат фронту, де ворог намагається прорватися для наступальних операцій. Як пріоритет ставиться найближчими днями прорвати лінію оборони та розвивати наступ по всій Донецькій області”, — пояснив ексглава зовнішньої розвідки України.

Він також зауважив, що Сили оборони України проводять усі заходи не лише зі знищення резервів ворога, а й проведення контрударів в окремих секторах.

“Це діє дуже ефективно на можливість противника далі просуватися. Зараз завдання противника — захопити Костянтинівку, відповідно, Краматорськ і практично всю Донецьку область. Але цей формат не працює. Ми важко, але обороняємося зараз, поповнюючись новими резервами й засобами. І боєприпасами, які нарешті почали активніше надходити в наші війська. Тому, я думаю, і тут у ворога не буде перспектив”, — резюмував Микола Маломуж.

Читайте також: Російськими окупантами забиті всі лікарні прикордонних областей РФ, — Федоренко

Прямий ефір