Палацовий переворот або революція — два сценарії, за якими може змінюватися сьогоднішня Росія, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Зміни в Росії можуть відбутися лише за допомогою палацового перевороту або революції. Обидва сценарії ймовірні. Поки лише не відомо, що запустить механізм. Таку думку сьогодні, 6 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політичний аналітик і головний редактор порталу After Empire Ольга Курносова.

“Володимир Путін є не просто авторитарним лідером, це жалюгідна пародія на Йосипа Сталіна. Та кількість політв’язнів, пропаганди, яка ллється з екрана телевізора, схожа саме на сталінські часи. Тому питання найголовніше — спочатку почне змінюватися політична еліта чи відбудеться революція? Палацовий переворот або революція — це тільки два сценарії, за якими може змінюватися сьогоднішня Росія. Третього не дано”, — сказала вона.

Саме нова хвиля мобілізації в Росії може запустити революцію, вважає Курносова.

“Якщо говорити про революцію, то спусковим гачком може стати нова хвиля мобілізації, яку багато хто передрікає у вересні. Її чекають і бояться. Її бояться і в Кремлі. Саме тому зараз російська влада заговорила про перемир’я. Адже якщо продовжувати робити те, що вони роблять, їм потрібна нова хвиля мобілізації, а вона може призвести до революції. Тому Путін заговорив про мир”, — пояснила вона.

Читайте також: Без силового ресурсу позбутися Путіна неможливо, — Курносова

Прямий ефір