Тези та норми договору між КНДР і РФ призводять до протистояння Південної Кореї та Росії, — Чаленко

Ігор Чаленко. Скріншот: uatv.ua

КНДР і РФ підписали спільний договір про стратегічне партнерство, тези та норми якого призводять до протистояння Південної Кореї та Росії. У зв’язку з цим, Сеул може переглянути позицію про ненадання озброєнь країнам, що воюють і стати партнером України. Про це сьогодні, 22 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Ми знаємо позицію Південної Кореї щодо непостачання озброєння до країн, що воюють, але зараз тема з договором Росії та Північної Кореї може все змінити. Ті тези та норми, які закладені в договорі, призводять до протистояння Південної Кореї з Російською Федерацією. І з огляду на те, що Російська Федерація зараз робить в Україні, для Південної Кореї, з огляду на власну національну безпеку, буде цілком доцільно змінити свою політику щодо постачання озброєнь в Україну”, — розповів він.

Південна Корея — лідер у сфері військово-промислового комплексу (ВПК), тому співпраця Києва та Сеула є стратегічно важливою, наголосив експерт.

“Південна Корея — це один із лідерів із виробництва у сфері ВПК. І це був би дуже потужний наш партнер у відстоюванні української незалежності. Тому хотілося б побачити просування цієї теми”, — зазначив він.

Читайте також: Зближення Росії та КНДР: як реагує Тихоокеанський регіон (ВІДЕО)

Прямий ефір