На фронті — 128 боєзіткнень за добу, ворог наростив зусилля на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ 

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Впродовж минулої доби на фронті відбулося 128 бойових зіткнень. Російські окупанти намагаються використати перевагу в живій силі, техніці та підтримку з повітря. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Протягом доби ворог завдав по території країни два ракетних удари із застосуванням 10 ракет. Крім того, зафіксовано 36 авіаударів 50 КАБами та використання противником 373 дронів-камікадзе. Росіяни здійснили 2 634 обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські окупанти тричі, за підтримки авіації, намагалися штурмувати позиції Сил оборони в районі Вовчанська, Липців і Тихого. Усі ворожі атаки були безуспішними.

16 разів ворог атакував українські позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу Степової Новоселівки, Синьківки, Стельмахівки та Піщаного підрозділи Сил оборони відбили 15 наступальних дій без успіху для противника. Ситуація напружена. 

На Лиманському напрямку за минулий день російські війська шість разів безуспішно атакували українських захисників поблизу Невського та Серебрянського лісу. Боєзіткнення тривали поблизу Греківки та Невського.

Схожа ситуація і на Торецькому напрямку, де російські окупанти сім разів атакувати поблизу Шумів, Торецька і Нью-Йорка. 

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня агресор наростив зусилля — здійснив 48 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається з району Очеретиного, звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в бойові порядки Сил оборони. 29 атак українські захисники відбили, ще 19 боєзіткнень тривали станом на 22:20 20 червня. Сили оборони докладають зусиль, щоби не допустити просування противника.

На Курахівському напрямку відбулось 13 безуспішних для окупантів бойових зіткнень. Загарбники намагалися просунутися біля населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Парасковіївка та Костянтинівка.

На Придніпровському напрямку російські окупанти не полишають спроб вибити Сили оборони з позицій на лівобережжі Дніпра. Відбито шість ворожих атак. 

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Читайте також: Наступ на Часів Яр, Костянтинівку і Покровськ: про поточну ситуацію висловився військовий аналітик

Прямий ефір