Знищення ППО Росії в Криму змусить її передислокувати авіацію далі від фронту, — Гетьман

Система ППО С-400 "Тріумф". Фото: rbc.ua

Україна успішно атакує комплекси протиповітряної оборони (ППО) Росії в тимчасово окупованому Криму. Ці дії відкривають “коридори” для прольоту українських засобів ураження і змушують супротивника передислокувати свою авіацію на більш далекі відстані. Про це сьогодні, 20 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Для чого ми так активно атакуємо і аеродроми, і їхні системи протиповітряної оборони? Нам потрібні коридори для польотів наших літаків і для прольоту наших ракет. Це головне” — сказав він.

За словами експерта, якщо системи ППО на півострові буде знищено, російські війська будуть змушені передислокувати свої бойові літаки на більш далекі відстані.

“Збільшується час підльоту. Значить, що ми раніше зможемо виявляти, коли вони стартанули. Давайте так, коли літак перебуває на аеродромі недалеко від лінії фронту — це одне питання. Коли за сотні кілометрів — це ускладнює. Не виключаю, що крок за кроком будемо відганяти їх від наших кордонів”, — пояснив Гетьман.

Військовий аналітик також зазначив, що у противника є значна кількість наземних засобів ППО: понад 60 дивізіонів С-300 і близько 40 дивізіонів С-400.

“Цього достатньо, щоб закрити, наприклад, Крим. Але знімати їх із якихось ділянок на лінії фронту… Думаю, вони, може, і будуть, щоб можна було швидко перемістити, але, в принципі, вони можуть і з глибини Російської Федерації витягати ці комплекси та намагатися їх використати в тому ж Криму”, — додав Олексій Гетьман.

Читайте також: Наступ на Часів Яр, Костянтинівку і Покровськ: про поточну ситуацію висловився військовий аналітик

Прямий ефір