Росіяни можуть зіграти медійно і спробувати їх звільнити, а можуть і кинути, — Ступак про заблокованих окупантів у Вовчанську

Іван Ступак. Фото: Facebook

На агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області заблокована група російських окупантів, яка налічує близько 400 осіб. Наскільки довго вони там зможуть протриматися, залежить від забезпечення боєкомплектом, продовольством і водою. Росіяни можуть зробити піар-хід і спробувати їх звільнити, а можуть і кинути. Таку думку висловив військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ

“Спочатку була інформація про десятки російських військовослужбовців, які були заблоковані на цьому заводі у Вовчанську. Тепер є інформація про те, що їх там під чотири сотні. Це, вважайте, батальйон потрапив у напівоточення. Але він не оточений. Ці військовослужбовці не оточені. Українські Збройні сили створили таку ситуацію, що і вийти окупантам не можна, і зайти свіжим силам туди теж неможливо. Усіх, хто намагається наблизитися, просто знищують”, — сказав аналітик.

За його словами, така ситуація на заводі триває вже близько тижня. Усе забезпечення заблокованих російських окупантів відбувається повітрям — через свого роду коридор, коли безпілотники скидають винятково вночі воду, трохи амуніції та їжу, медикаменти.

“Таким чином вони існують. Скільки ще сидітимуть, поки що невідомо. Усе залежить від забезпечення”, — доповнив Ступак.

З огляду на те, що російські загарбники стягують резерви на півночі Харківщини, вони можуть спробувати звільнити заблокованих на агрегатному заводі, вважає аналітик.

“Якщо російська армія перекидає додаткові резерви на північ Харківської області, то, ймовірно, що вони спробують ці 400 осіб звільнити. Зіграти, знаєте, на піар, медійно, що, мовляв, ми своїх не кидаємо. Але можуть і кинути, просто кинути. А потім поставити 400 хрестиків десь у Російській Федерації, що ось, наші хлопчики загинули ні за що. Дійсно, ні за що”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: До 500 росіян заблоковано на території Вовчанського агрегатного заводу — подробиці від Грабського

Раніше військовий експерт Сергій Грабський не виключив, що російські окупанти можуть спробувати наступати на селище Борова в Харківській області, оскільки перед ними стоїть завдання створити буферну зону.

Читайте також: Окупанти стягують сили на півночі Харківщини — можливі цілі назвав аналітик

Прямий ефір