Запеклі бої на Покровському напрямку та контрнаступ ЗСУ на Харківщині: Дикий розповів про ситуацію на фронті

Євген Дикий. Фото: focus.ua

На Покровському напрямку зібрані найбільш боєздатні підрозділи ворога, штурми українських міст російськими окупантами тривають. На Харківському напрямку українські Сили оборони перехопили ініціативу — наступ російських окупантів захлинувся, ворог перейшов до оборони. Про це сьогодні, 19 червня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“На даний час саме на Донецькому напрямку російський наступ має найбільші успіхи. Конкретно на Покровському напрямку зараз зібрані найбільш боєздатні російські бойові частини, саме там іде активне просування ворога, і саме тут створює найбільшу загрозу для української сторони. Ворог досить близький до того, щоб створити загрозу цілій великій агломерації: Костянтинівка, Дружківка, Слов’янськ, Краматорськ. Є загроза того, що через якийсь час виникне необхідність евакуювати ці чотири населені пункти. Тому те, що зараз відбувається на Покровському напрямку, дуже тривожно”, — розповів Дикий.

За його словами, для українських захисників було б великим полегшенням, якби російська сторона більш інтенсивно почала перекидати війська з Покровського напрямку на Харківщину.

“Річ у тім, що на Харківщині інтенсивність боїв зараз теж досить висока, а ось характер боїв дуже різко змінився. Можна вже абсолютно констатувати як досконалий факт, що Харківський наступ російської армії захлинувся і закінчився. Українські захисники перейшли в контрнаступ. По суті, в окупантів тепер одне завдання на Харківщині — вони намагаються окопатися, закріпитися і залишити за собою хоча б кілометрову смугу вздовж кордону, яку вони зайняли місяць тому на початку свого наступу. Якщо вони не почнуть перекидати свої війська з інших ділянок фронту, у них навіть це не вийде”, — констатував військовий.

Читайте також: Активізація окупантів на Краматорському напрямку та запеклі бої на Покровському — про ситуацію на фронті повідомив Генштаб ЗСУ

Прямий ефір