Росія намагається розширити логістику окупованого Криму, — Попович

Денис Попович. Фото: detector.media

Керченський (Кримський) міст залишається логістичною артерією для Росії. У Кремлі розуміють, що незаконна споруда в небезпеці, тому йде пошук альтернативних логістичних шляхів для забезпечення окупованого півострова. Про це сьогодні, 18 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Противник шукає альтернативні логістичні можливості — будує залізницю в Приазов’ї, щоб забезпечувати Крим. Раніше противник використовував поромну переправу. Противник намагається максимально розширити логістику окупованого Криму, маючи на увазі, що Кримський міст може бути остаточно виведений з ладу на дуже довгий період”, — сказав він.

Керченський міст досі важливий для логістики, попри серйозні пошкодження, зазначив експерт.

“Керченський міст — логістична система. Це об’єкт транспортної інфраструктури. Він уже не має такого великого значення, як до ушкоджень, що були завдані йому 8 жовтня 2022 року і 17 липня 2023 року, проте трафік на ньому є і щось по ньому перевозиться”, — констатував він.

Збройні сили України (ЗСУ) ведуть боротьбу з протиповітряною обороною (ППО) РФ в окупованому Криму.

“Міст потрібно пошкодити, щоб він не використовувався. Чи будуть для цього використовувати F-16? У мене є сумніви. Зараз ми бачимо, що цілеспрямовано знищується система ППО в Криму, щоб розчистити шлях і для авіаційного удару зокрема”, — резюмував Попович.

Читайте також: Росіяни намагаються захистити Керченський міст від ударів ЗСУ — деталі (ВІДЕО)

Прямий ефір