Лукашенко включився в ядерний шантаж за вказівкою Путіна, — Вячорка

Франак Вячорка. Скріншот: uatv.ua

Нині Білорусь активно долучилася до російського ядерного шантажу проти України та країн НАТО: білоруський диктатор хизується будівництвом ангарів у Могильовській області для зберігання ядерної зброї, яку йому нібито передала Росія. Цей шантаж розрахований на залякування країн Альянсу і для послаблення допомоги Україні з боку союзників. Про це сьогодні, 14 червня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка.

“Режим Лукашенка використовує цю риторику для шантажу. Насамперед це інформаційно-психологічна операція (ІПСО) не тільки проти України, а й проти країн НАТО. Усі ці пропагандистські кліше, про те, що РФ ядерну бомбу скине на Варшаву, що ядерна війна неминуча — для того, щоб залякати, зменшити підтримку України”, — зазначив білоруський опозиціонер.

За його словами, вся ця пропагандистська риторика посилилася напередодні глобальних світових заходів, які мають відбутися буквально днями.

“Це робиться перед самітом НАТО, який відбудеться 9 липня у Вашингтоні, і де мають ухвалюватися важливі для України й для всього світу рішення. А також перед Глобальним самітом миру в Швейцарії, який відбудеться вже на цих вихідних. І смію зауважити, що все це робиться за вказівкою російського диктатора Путіна. Тут Лукашенко виконує роль такого собі путінського Жириновського. Сьогодні Лукашенко повторює те, що на думці у Путіна”, — пояснив гість ефіру.

Він також додав, що це почалося задовго до 2022 року, але саме у 2022 році почало реалізовуватися.

“Це зміцнює контроль Москви над Білоруссю. Щоб незалежно від того, як буде розвиватися ситуація — Білорусь залишалася й у сфері впливу, і під контролем Кремля. Водночас немає підтвердженої інформації про те, що ядерна зброя дійсно була передана Росією Білорусі. Тож є ймовірність того, що її й зовсім немає на території Білорусі. А вся ця риторика — тільки елемент шантажу”, — резюмував Франак Вячорка.

Читайте також: Провокації, спільні навчання, міграційна криза: як Путін і Лукашенко загрожують Заходу (ВІДЕО)

Прямий ефір