На фронті — 85 боєзіткнень, окупанти безперервно штурмують на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. За минулу добу відбулося 85 бойових зіткнень. Українські військові продовжують давати відсіч спробам російських окупантів просунутися, завдають їм ефективного вогневого ураження, виснажуючи по всій лінії бойового зіткнення. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Впродовж доби 7 червня ЗСУ уразили 14 районів зосередження особового складу армії РФ, один пункт управління, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Російські загарбники завдали по території України два ракетних удари, із застосуванням шести ракет, та 39 авіаударів 52 КАБами, застосували 461 дрон-камікадзе. Також ворог здійснив понад 2 450 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із  застосуванням артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

На Харківському напрямку відбулося дві безуспішні атаки ворога в районі Вовчанська. Сили оборони продовжують посилення оборонних позицій та рубежів.

Попередні добові втрати агресора на цьому напрямку — 101 окупант загиблими та пораненими.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбулось вісім бойових зіткнень. Сили оборони успішно відбили сім атак росіян біля населених пунктів Синьківка, Піщане, Дружелюбівка та Греківка. 

На Лиманському напрямку відбулося дев’ять боєзіткнень. Російські окупанти намагалися просунутися біля Тернів, Новосадового, Торського та Серебрянського лісу. Всі атаки українські захисники відбили. Втрат позицій не допущено.

На Сіверському напрямку ворог здійснив дві безуспішні штурмові дії в районі Білогорівки. 

На Краматорському напрямку агресор сім разів намагався атакувати українських захисників поблизу Калинівки, Іванівського, Кліщіївки, та Андріївки. Всі спроби були відбиті.

Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб відшукати слабкі місця в українській обороні, безперервними штурмовими діями намагається вклинитися в бойові порядки ЗСУ. Тривають бої в районі Новоолександрівки, Євгенівки та Сокола. 

Попередньо, втрати агресора на цьому напрямку за минулу добу становили майже 200 окупантів вбитими та пораненими. 

На Курахівському напрямку, станом на 22:30 7 червня, кількість бойових зіткнень збільшилась до 16. Загарбники намагаються просунутися поблизу населених пунктів Невельське, Карлівка, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка. 13 ворожих атак успішно відбито Силами оборони. Ситуація напружена. 

На Времівському напрямку ворог намагався зав’язати бої поблизу Урожайного та Старомайорського. Штурмові дії російських окупантів зазнали невдачі. Сили оборони контролюють ситуацію. На Оріхівському напрямку російські окупанти чотири рази атакували українські підрозділи поблизу населених пунктів Копані та Мала Токмачка, однак безуспішно.

На інших напрямках ситуація суттєво не змінилася.

Читайте також: РФ нарощує угруповання в Україні, попри великі втрати, — Гетьман

Прямий ефір