РФ нарощує угруповання в Україні, попри великі втрати, — Гетьман

Російський окупант. Фото: ТАСС

Навіть у травні, коли російська окупаційна армія в Україні зазнала рекордних за час повномасштабного вторгнення втрат, ворогові вдалося наростити своє угруповання. Мобілізаційні можливості Росії зберігаються, як і чисельна перевага над українськими військами. До серпня Кремль зможе залучити на фронт ще близько 250 тис. військових. Про це сказав військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі FREEДОМ.

“Це офіційна інформація, зокрема, нашого Генерального штабу, що, втративши 39 тис. у травні, вони [росіяни] змогли залучити до збройних сил більше 40 тис. У них за великих втрат загальна кількість військовослужбовців на лінії фронту збільшилася”, — коментує він.

За словами аналітика, зараз російське угруповання перевищує 500 тис. військових, і Росія має можливість щомісяця рекрутувати 30 тис. осіб із депресивних регіонів, пропонуючи високі зарплати.

“Ці 250 тис., про які ми говорили, до тих 500 тис., що вже є, більше 500 тис., і ще більше 30 тис. вони на місяць рекрутують за контрактом. Там досить високі зарплати: для людей із різних депресивних регіонів кілька тисяч доларів — це досить висока зарплата. І вони погоджуються підписувати контракти”, — пояснює гість ефіру.

Він наголошує, що найближчими місяцями мобілізаційні можливості РФ збережуться.

“Говорити про те, що за таких великих втрат ми якось зможемо їхню армію знекровити, поки зарано. Але врешті-решт у них закінчаться такі мобілізаційні можливості. Але це не питання найближчих тижнів чи місяців”, — вважає Гетьман.

Читайте також: Де росіяни спробують розширити фронт після провалу на Харківщині — оцінка військового аналітика

Нагадаємо, Сили оборони України протягом минулої доби ліквідували ще 1 080 російських окупантів. Загалом із початку повномасштабного вторгнення РФ втратила понад 516 тис. військових.

Прямий ефір