Сили оборони України організували потужний опір на Харківському напрямку — подробиці від Романенка

Українські захисники. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України організували потужний опір на Харківському напрямку: російські окупанти зазнають колосальних втрат. Про це сьогодні, 4 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник благодійного фонду “Закриємо небо України” Ігор Романенко.

За його даними, за травень росіяни втратили на фронті в Україні 38 тис. військовослужбовців. 

“Десь на місяць вони, за різними оцінками, постачають до 30 тис. військовослужбовців, за травень втратили 38 тис. Тобто це свідчить про те, що є така тенденція, й, можливо, вона розвиватиметься далі, коли кількість тих, хто постачається, буде меншою, тобто зменшуватиметься ресурс, який приходить на фронт, їхня жива сила. І буде знижуватися їхній потенціал. І це буде проявлятися на стані справ на фронті”, — сказав експерт.

Романенко підкреслив, що у керівництва РФ немає розуміння про цінність людського життя.

Втрати, яких армія РФ зазнала в травні, він пов’язує з тим, що Сили оборони України організували серйозний опір на Харківському напрямку. Водночас експерт вважає, що російські окупанти не відмовилися від ідеї наступу на Харків — вони очікують на резерви, перегруповуються. Наразі ж росіяни зазнали значних втрат та були зупинені.

“Ця тенденція, яка зараз вимальовується, вона, звісно ж, насамперед завдяки діям Сил оборони України. І, звичайно, ми дуже хотіли б, щоб вона розвивалася далі. І тоді це буде позначатися на стані справ на фронті і на перспективах, позитивних для нас”, — сказав Романенко. 

Читайте також: Майже 1 300 військових, 65 артилерійських систем, три засоби ППО втратила армія РФ за добу — дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, щонайменше 124 бойових зіткнення між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося впродовж минулої доби. Загарбники завдали по території України ударів шістьма ракетами та 51 КАБом, задіяли 359 дронів-камікадзе. Крім того, здійснили понад 2 100 обстрілів позицій українських військ та населених пунктів. Ситуація на деяких ділянках фронту залишається напруженою, але контрольованою.

Прямий ефір