Прикордоння у Сумській області та наступ із Білорусі: ситуацію оцінив Ступак

Іван Ступак. Фото: Facebook

За наявною інформацією, у населених пунктах біля РФ у прикордонні з Сумської областю спостерігається формування ударних груп із техніки та особового складу. Існують три варіанти використання цих сил російської армії. Про це сьогодні, 3 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

“Перше: всіх людей, які формуються, можна кинути на підтримку того наступу, який роблять зараз росіяни вже майже чотири тижні, з 10 травня — у напрямку Вовчанська та Липців. А можна кинути ці війська для того, щоб відкрити третій напрямок у Харківській області. Можливий наступ і в Сумську область. Тому ми повністю дивимося, спостерігаємо, як вони реагують і куди формуються”, — висловив він думку.

Ступак вважає, що з боку Білорусі очікувати на наступ не варто, але все одно за цим напрямком варто уважно спостерігати.

“Лукашенко взагалі не налаштований на цю війну. Він чудово усвідомлює, що третина його економіки перебуває у безпосередній близькості від України, і в разі вторгнення Україна перетворить на попіл найбільші підприємства Республіки Білорусь. І Лукашенко розуміє, що для захисту йому доведеться роздавати зброю своїм громадянам. А він цього дуже не хоче, бо не розуміє, у чий бік ця зброя може розвернутися”, — пояснив експерт.

Читайте також: Бракує живої сили: наступальні можливості РФ на півночі України оцінив Попович

Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович розповів, що навпроти Сумської області, згідно з останніми оцінками, росіяни нагромадили близько 10-12 тис. військових. Але цього не вистачить, щоби захопити обласний центр. 

Прямий ефір