На передовій відбулося 102 бойових зіткнення — карта війни за 3 червня (ВІДЕО)

Карта війни за 3 червня. Скріншот: uatv.ua

На передовій від початку доби зафіксовано 102 атаки російських окупантів, які безуспішно намагалися прорвати українську оборону. Найбільше боїв — на Покровському, Сіверському та Куп’янському напрямках. Про це сьогодні, 3 червня, у вечірньому зведенні повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Від початку доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення. Найбільша активність російських окупантів відзначалася на Покровському, Сіверському та Куп’янському напрямках.

Українські воїни зупинили російські атаки на Краматорському та Придніпровському напрямках. Крім того, противник почав активніше діяти на Оріхівському напрямку.

Воїни Сил оборони України зазначають, що ситуація на цих напрямках під контролем. Противник зазнає величезних втрат.

На Харківщині бійці бригади “Помста” вдарили дронами-камікадзе по місцях укриття російських військових; двома фугасними снарядами, скинутими за допомогою ударного безпілотника, знищили переправу через річку Вільшана, чим ускладнили логістику противника.

ЗСУ дали відсіч російським окупантам у Вовчанську Харківської області. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зазначив, що всі атаки противника на цьому напрямку залишаються безуспішними.

“Російські окупанти не полишають спроб штурмувати позиції українських захисників, але бійці бригади Національної поліції “Лють” руйнують їхні плани. Чіткий результат завдяки злагодженій взаємодії операторів БпЛА та штурмовиків полку “Цунамі”. Продовжуємо денацифікацію та демілітаризацію армії загарбників”, — наголосив Ігор Клименко.

“Щодо Вовчанська. Сили оборони України змогли нав’язати противнику бої в умовах міської забудови — бої високої інтенсивності, які призводять до значних жертв серед особового складу атакуючої сторони. Коефіцієнт — один до п’яти на користь сторони, яка веде характер активної оборони, тобто Сил оборони України. Тобто всі спроби окупантів досягти навіть тактичного характеру успіху не дали бажаних для російської сторони результатів. Своєчасна передислокація оперативних резервів, зокрема Головного управління розвідки Міністерства оборони України, дозволила стабілізувати ситуацію на цьому напрямку”, — зазначив військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

Сили спеціальних операцій ЗСУ знищили російську радіолокаційну станцію “Каста-2Е2”. За словами українських воїнів, вони виявили ціль під час аеророзвідки на одному з операційних напрямків.

Зазначимо, дана модель РЛС вважається надсучасним озброєнням, яке призначене для контролю повітряного простору, визначення координат і розпізнавання повітряних цілей, зокрема й на надмалих висотах.

У Сумській області бійці прикордонної служби України виявили та знищили за допомогою FPV-дронів одразу два російські комплекси дальнього візуального спостереження “Муром-П”. Зазначимо, що вартість одного такого комплексу становить близько 50 тис. доларів.

“Російські втрати вражають. Не завжди цифри сприймаються на слух, але коли на екранах телевізорів або смартфонів видно графіки, вони, безумовно, вражають. А заради чого? Заради якихось дивовижних і дивних бажань Путіна підкорити нескорену країну. Очевидно, що російські втрати й надалі зростатимуть. Чому? Постачання озброєння і техніки тривають, зокрема від наших заокеанських партнерів. Це означає, що можливості у наших артилеристів далі зростатимуть. Ми ж із вами пам’ятаємо, що практично 90% ворожих втрат — це ефективна робота нашої артилерії і наших ракетників”, — наголосив військовий експерт Владислав Селезньов.

Лише за останню добу Сили оборони України ліквідували ще 1 270 російських солдатів, а також знищили 14 російських танків, 22 бойові броньовані машини, ще 47 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, три засоби протиповітряної оборони.

Крім того, російська армія втратила 40 безпілотників оперативно-тактичного рівня і понад 70 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Читайте також: Штурми острова Нестрига тривають, але не приносять результатів ЗС РФ, — Братчук

Прямий ефір