На плацдармах на лівому березі Дніпра українські воїни дали жорстку відсіч російським загарбникам, — Генштаб ЗСУ

Українські морпіхи. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Активні бойові дії точилися впродовж минулої доби на десятьох напрямках. Загалом між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося щонайменше 60 бойових зіткнень. Найбільше — на Покровському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні, інформує FREEДОМ.

На Харківському напрямку українські захисники відбили дві атаки противника в районах сіл Липці і Стариця. На Куп’янському шість атак російських загарбників відбито у районах Дружелюбівки та Невського. На Лиманському ворог чотири рази намагався просунутися в напрямку населеного пункту Терни та у Серебрянському лісі. Втрат позицій не допущено.

На Сіверському напрямку впродовж доби українські воїни відбили сім штурмових дій ворога в районах Виїмки та Роздолівки. Поблизу останньої обстановка станом на вечір залишалася напруженою — тривав бій. Ще сім спроб противника вклинитися в українську оборону — неподалік Калинівки, Кліщіївки та Андріївки — було зупинено на Краматорському напрямку.

На Покровському підрозділи Сил оборони відбивають спроби російських окупантів прорватися. Свою активність ворог концентрував у районах Новоолександрівки та Сокола, поблизу останнього станом на вечір ще тривали бойові дії. Загалом впродовж доби українські захисники відбивали 17 атак противника на цьому відтинку фронту.

На Курахівському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, п’ять з яких успішно відбито українськими воїнами, в районі Красногорівки ввечері тривав бій. На Времівському напрямку захисники України стримали три атаки окупантів у бік Старомайорського. На Оріхівському російські загарбники безуспішно намагалися просунутися до Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, українські воїни п’ять разів дали жорстку відсіч російським загарбникам в районі Кринок.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Українською авіацією, ракетними військами та артилерією з початку доби було завдано уражень по 18 районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, трьох артилерійських системах, двох засобах протиповітряної оборони та станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Читайте також: ЗСУ контролюють основну частину Вовчанська — карта війни за 2 червня (ВІДЕО)

Прямий ефір