“Хаймарси” сказали своє слово на Харківському напрямку, — Попович

Робота HIMARS. Фото: zsu.gov.ua

Ситуація на фронті в Харківській області характеризується тим, що противник зупинився, і Сили оборони поступово переходять до контратак, насамперед у Вовчанську. Окупантів із міста поступово витісняють, хоча вони все ще перебувають у його межах. Про це сьогодні, 2 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, російська армія продовжує використовувати свою перевагу в авіації. Однак з отриманням дозволу на удари по РФ західною зброєю додаткові плюси з’явилися й у Сил оборони України.

“Після того, як нам дозволили бити по території Російської Федерації навіть не ATACMS, а артилерією і HIMARS, тобто снарядами GMLRS, які запускаються з HIMARS, ми отримали додатковий плюс. Ми можемо знищувати противника на підході до кордону. Наразі йдеться про те, що дуже щільно наші бійці на Харківському напрямку використовують HIMARS. І це загалом сказало своє слово, дає результат. У нас з’явилася нова можливість вплинути на противника на його території. І це може дати нам певні можливості щодо ведення контрнаступальних операцій для того, щоб вибити противника для початку хоча б із Вовчанська”, — коментує Попович.

Він наголосив, що з отриманням дозволу на удари західною зброєю по РФ Україна має можливість не тільки відбивати атаки, але й знищувати противника до того, як він перейшов кордон.

“У місцях, де він розгортається, у місцях, де він перебуває, де прибуває підкріплення, де вони розвантажуються, де вони виходять на позиції тощо. Це зовсім інша історія. Ми випереджаємо ці удари, ми випереджаємо можливість противника заходити на територію України, ми знищуємо його до того, як він вступить у бойове зіткнення з нашими частинами. Тому що там дуже невелика відстань до кордону від того ж Вовчанська — буквально 5-6 км, тобто противник, перейшовши кордон, практично одразу ж може вступити в бій. Ми зараз не допускаємо цього, це дуже важливо”, — наголосив військовий оглядач.

Читайте також: Берлін і Вашингтон дають добро: чим битиме Україна по РФ (ВІДЕО)

Нагадаємо, на думку кандидата політичних наук, голови “Міжнародної асоціації малих міст” Олексія Буряченка, отримання Україною дозволів на удари західною зброєю по РФ — великий успіх української дипломатії.

Прямий ефір