Удари Сил оборони вглиб РФ на 60-70 км не вирішать головної проблеми — причини пояснив Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Можливість завдавати ударів вглиб Росії на відстань 60-70 км не вирішує головної проблеми. Оскільки основні удари по мирній інфраструктурі Харкова завдаються з використанням зенітних ракетних комплексів С-300, дальність ураження яких — 250 км. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“Ми можемо вітати рішення союзників, що нарешті отримали можливість завдавати ударів вглиб території Російської Федерації на відстань 60-70 км. Але в чому проблема? Основні удари по мирній інфраструктурі Харкова наносяться з використанням зенітних ракетних комплексів С-300. Їхня дальність ураження — 250 км. А нам дали дозвіл бити ракетними системами HIMARS («Хаймарс») із тактико-технічними характеристиками в 75 км”, — зазначив експерт.

Дозвіл на удари на 60-70 км вглиб Росії дасть змогу вражати польові склади з боєкомплектами, пункти тимчасової дислокації особового складу окупаційних військ, підкреслив Снєгирьов.

“Але не знімається основне питання — ми не дістанемо до аеродромів. А це означає, що військово-космічні сили РФ зможуть і далі фактично безперешкодно завдавати ударів по мирній інфраструктурі Харкова з відстані, що не дає змоги діставати українським системам ППО. Плюс РФ продовжить свій терор із використанням ракет С-300″, — наголосив Снєгирьов.

Якісно змінити ситуацію, на думку експерта, допоможе ураження пускових установок на території РФ, а не збивання ракет.

“Помилка країн Заходу в тому, що вони намагаються збільшити нам кількість систем ППО, але збивати кожну ракету — це фінансово затратно. У той час як у російських окупантів — близько 2,5 тисячі пускових установок ракет С-300, тобто дуже велика кількість”, — акцентував Снєгирьов.

Він звернув увагу на те, що всі країни НАТО наразі можуть виробляти всього близько 1 000 ракет до систем Patriot (“Петріот”) на рік.

“Тобто вже матимемо дисбаланс із російськими ракетними установками. Плюс вартість ракет “Петріот” досить висока у співвідношенні навіть із ракетами ATACMS (“Атакмс”), якими б ми мали можливість вражати пускові установки С-300 або військові аеродроми в глибині Російської Федерації”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: “Зелене світло” ударам по території Росії: куди полетять перші західні ракети — думка експертів і глядачів FREEДОМ

Раніше повідомлялося, що Німеччина дозволяє Україні бити по цілях на території Росії німецькою зброєю. Київ також отримав дозвіл Вашингтона на ураження військових цілей у РФ американською зброєю.

Прямий ефір