Харківська область стала воронкою, яка поступово затягує російські резерви, — Попович

Зруйнований Вовчанськ. Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Російські окупанти зав’язли в боях у Харківській області, яка поступово затягує їхні резерви. Таку оцінку дав в ефірі FREEДОМ військовий оглядач Денис Попович, коментуючи повідомлення головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського про перекидання росіянами додаткових сил у район Вовчанська.

“З Сумського напрямку можуть перекидати війська. Там пропорційно зменшилася кількість зосереджених військовослужбовців РФ та пропорційно збільшилася свого часу перед Харківською областю. Вони можуть із Лімано-Куп’янського напрямку стягувати війська. Чому це відбувається? Відбулася зворотна ситуація. Вони думали, що ми стягуватимемо резерви, вони там ударять по ослабленій позиції. Вийшло навпаки. Наразі Харківська область для них — така воронка, яка поступово затягує їхні резерви”, — констатував військовий оглядач.

Він пояснює: російські підрозділи вплуталися в бої, але так і не виконали завдання, що стоять перед ними, а значить, намагатимуться їх виконати.

“Очевидно, під Вовчанськ вони перекидатимуть підкріплення для того, щоб таки просуватися, спробувати захопити місто. Для них це важливо, оскільки вони можуть просунутися вперед і безпосередньо загрожувати Куп’янську з іншого боку”, — пояснив Денис Попович.

Читайте також: Спробу росіян просунутися в районі Стариці на Харківщині зупинили Сили оборони — ситуація на фронті

Прямий ефір