Спробу росіян просунутися в районі Стариці на Харківщині зупинили Сили оборони — ситуація на фронті 

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Від початку минулої доби на фронті відбулося 100 бойових зіткнень. Найгарячішою залишається ситуація на Курахівському та Покровському напрямках. Російські загарбники намагаються використати перевагу в живій силі та техніці, підтримку з повітря. Сили оборони тримають противника під вогневим контролем, виснажуючи окупантів по всій лінії бойового зіткнення. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Українська авіація завдала ураження по 20 районах зосередження особового складу російських окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили один засіб ППО, дві артилерійські системи та один район зосередження особового складу ворога.

Протягом доби російські війська завдали по території України один масований ракетно-авіаційний удар, застосувавши 19 ракет різних типів, два ракетних удари (із використанням трьох ракет), 52 авіаудари (зокрема 74 КАБами), застосували 554 дрони-камікадзе та здійснили понад 2 980 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із різних типів озброєння.

На Харківському напрямку протягом доби відбулося два бойові зіткнення. Спробу росіян просунутися в районі Стариці українські захисники зупинили. 

На Куп’янському напрямку ворог дев’ять разів намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Відбито шість штурмових дій окупантів біля населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, М’ясожарівка та Дружелюбівка. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована. Бої тривають поблизу Дружелюбівки, Андріївки та Іванівки.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили спробу росіян атакувати позиції у Серебрянському лісі. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Сіверському напрямку зафіксовано 11 атак агресора. ЗСУ зупинили вісім штурмових дій ворога в районі Білогорівки та Роздолівки. Втрат позицій не допущено.

На Краматорському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень. Захисники України відбили вісім спроб російських окупантів атакувати поблизу населених пунктів Калинівка, Білогорівка, Кліщіївка, Андріївка та Часів Яр. Ситуація напружена. Українські підрозділи проводять активні заходи для посилення оборони.

На Торецькому напрямку зупинено атаку окупантів від Зайцевого в бік Курдюмівки, втрат позицій тут також не допущено.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 21 спробу відтіснити Сили оборони із займаних позицій. Не мали успіху дев’ять атак противника з району села Очеретине. Крім того, українські війська відбили вісім штурмів поблизу Сокола, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Уманського. Ще по два бойові зіткнення тривали неподалік від Сокола й Очеретиного.

На Курахівському напрямку ситуація залишається напруженою. Від початку доби 30 травня підрозділи Сил оборони ставали на заваді 21 атаці ворога. Успішно відбито 17 штурмових дій поблизу Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Водяного. Противник не полишає спроб протиснути оборонні рубежі в районі Красногорівки, де відбуваються бойові зіткнення. 

На Времівському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень. З них чотири ворожі штурми захлинулися біля Урожайного та Старомайорського. 

На Оріхівському напрямку відбито дві атаки в районі Малої Токмачки. Відбуваються бої в районах населених пунктів Малі Щербаки та Новоандріївка. Ситуація напружена. Українські війська проводять заходи щодо стабілізації ситуації та недопущення просування росіян вглиб української території.

На Придніпровському напрямку відбито вісім спроб армії РФ відтіснити українські підрозділи на плацдармах на лівому березі Дніпра, неподалік від Кринок. 

На решті напрямків суттєвих змін ситуація не зазнала.

Читайте також: Воїни трьох стихій: як морські піхотинці виконують завдання на найгарячіших ділянках фронту (ВІДЕО)

Прямий ефір