Ворог не дійде до Покровська — ситуацію на напрямку проаналізував аналітик 

Ситуація на Покровському напрямку. Графіка: deepstatemap.live

Найбільша кількість бойових зіткнень на фронті сьогодні відбувається на Покровському напрямку в Донецькій області. Обстановка залишається напруженою. За даними Генштабу ЗСУ, російські війська минулої доби здійснили 25 штурмів, на окремих ділянках ворог має частковий успіх. Однак дійти окупаційні війська до Покровська не зможуть, сказав в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик Олексій Гетьман сьогодні, 29 травня. 

На його думку, після відходу українських військ з Авдіївки така ситуація була прогнозованою. 

“На жаль, досить прогнозована була ситуація після того, як ЗСУ довелося вийти з Авдіївки. З військового погляду нам треба було відійти для того, щоб тримати оборону, використовуючи при цьому рельєф місцевості. Наступний гірський кряж у бік Покровська десь за 10-15 км від Авдіївки. Там уже були б панівні висоти, нам було би простіше тримати оборону. Але з політичного погляду ми не могли відійти одразу на таку відстань. Нам довелося вести бойові дії в низині. Це не дуже зручно, ворог має в такій ситуації перевагу. Тому і надходить інформація про частковий успіх ворога, про те, що він просувається. Я не думаю, що він дійде до Покровська”, — сказав аналітик. 

Він наголосив, що далі, по лінії Євгенівка — Новоселівка Перша — Комишівка — Птиче, за річкою Вовча, починаються панівні висоти. І сама річка — природна фортифікація для того, щоб ворогу було важче просуватися. 

“Думаю, що на цьому рубежі ми зупинимо російських окупантів. Там у нас буде перевага. А зараз треба відходити з боями. І по цій лінії, про яку я сказав, упевнений, ми побудували серйозні фортифікації. Там уже ворог буде зупинений”, — зазначив аналітик. 

Укріплення, які розташовані в районі цих населених пунктів, і сама природа, панівні висоти, гірський кряж, — усе це дасть змогу Силам оборони остаточно зупинити наступ ворога в цьому напрямку, вважає Гетьман.

“Я не думаю, що агресор зможе вийти до Покровська, а тим більше — дійти до Костянтинівки, щоб погіршити наші логістичні можливості, особливо залізницею”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Росіяни спробують відкрити нові фронти, але шансів прорвати оборону немає, — військовий аналітик

Раніше повідомлялося, що Покровський напрямок і Часів Яр — дві основні точки, ударні позиції, які важливі росіянам для захоплення Донецької області. Там тривають важкі бої, ЗСУ секторально завдають контрударів. 

Прямий ефір