Росіяни спробують відкрити нові фронти, але шансів прорвати оборону немає, — військовий аналітик

Російський окупант. Фото: gur.gov.ua

Росія намагатиметься відкрити нові фронти. Після Харківської області, найімовірніше, піде Сумська, де противник збільшує своє угруповання. Крім того, під ударом можуть опинитися Чернігівська та Київська області. Про це сьогодні, 28 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Російські окупанти намагатимуться відкрити додаткові ділянки бойових дій — це і Харків, і Сумщина. Цілком можливо, що спробують зробити щось схоже на Чернігівщині та Київщині”, — сказав він.

Однак, за його словами, це не означає, що росіяни прагнутимуть захопити самі міста — Харків, Суми, Чернігів та Київ.

“Угруповання, яке перебуває і може бути підтягнуте на ці ділянки, поки що не дає можливості реально атакувати великі міста. Але вони намагатимуться підійти ближче, щоб можна було обстрілювати артилерією”, — акцентував Гетьман.

Військовий аналітик зазначив, що принаймні в Сумській області російські війська вже стягують сили до кордону.

“Можуть спробувати по всій лінії кордону — 564 кілометри — робити точкові операції, щоб розтягнути лінію оборони, або спробувати створити два, три, або один плацдарм у напрямку Сум, щоб спробувати просунутися на відстань 10-15 кілометрів, тоді в них буде теоретична можливість із артилерії не лише реактивної, а й ствольної намагатися обстрілювати місто”, — каже він.

Однак, на думку аналітика, російським окупантам не вдасться просунутися далеко.

“Був проведений аналіз фортифікацій, побудованих біля міст. За офіційною інформацією, вони зведені досить правильно, і шансів у росіян прорвати ці лінії практично немає, принаймні силами того угруповання, що там перебуває. Як буде далі і куди вони спрямують основні сили — подивимося”, — підсумував Олексій Гетьман.

Читайте також: Півмільйонні втрати Росії на фронті: коли Путін задумається про ціну війни — думки експертів

Раніше експерт із питань національної безпеки, військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Іван Варченко заявив, що російські війська готуються до нападу на Сумщині, проте українські захисники вживають усіх заходів, щоб відбити можливий наступ противника.

Прямий ефір