РФ чинить тиск на країни, щоб вони відмовилися від участі в Глобальному саміті миру — коментар Борреля

Жозеп Боррель. Фото: uatv.ua

Росія тисне на інші країни, щоб вони відмовилися від участі в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Про це сьогодні, 28 травня, перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Усі чинять на всіх великий тиск, щоб червнева конференція пройшла успішно. Росія робить те ж саме. Вони скликали зустріч країн БРІКС у Москві, щоб чинити на них тиск, щоб вони не поїхали на конференцію. Якщо вони не хочуть, щоб люди їхали на конференцію, це означає, що конференція важлива”, — зазначив Боррель.

Читайте також: На Глобальному саміті миру США будуть представлені на найвищому рівні, — політолог

Нагадаємо, політолог Володимир Фесенко сказав, що якщо десятки країн підтримають спільні умови для майбутніх переговорів між Україною та Росією, то Путіну доведеться враховувати цю думку. Тому російський диктатор так нервує і намагається перешкоджати проведенню Глобального саміту миру в Швейцарії, прагнучи скоротити кількість учасників і рівень представництва.

Прямий ефір