Найгарячіші напрямки — Бахмутський та Новопавлівський, 8 разів росіяни атакували в Херсонській області — ситуація на фронті

Українські військові. Ілюстративне фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

76 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося впродовж минулої доби. Найгарячіше було на Бахмутському напрямку, де українські захисники відбили 31 ворожу атаку, та на Навопавлівському, де росіяни 22 рази намагалися прорвати українську оборону. Активізувався ворог й у Херсонській області. Про це сьогодні, 8 квітня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

За добу ворог завдав по Україні сімох ракетних та 104 авіаційних ударів, а також здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів з авіації зазнали 20 населених пунктів, переважно в Донецькій, а також в Чернігівській, Харківській та Запорізькій областях. Під артилерійським вогнем були понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

На Куп’янському ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському дві російські атаки було відбито в районі Тернів Донецької області, де ворог намагався прорвати українську оборону.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 31 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Часів Яр, Спірне, Виїмка, Федорівка, Роздолівка, Веселе, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському вісім атак захисники України відбили в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Нетайлове Донецької області, де ворог намагався вибити українські підрозділи з займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка. Тут противник за підтримки авіації 22 рази намагався прорвати українську оборону.

На Оріхівському росіяни п’ять разів атакували українські позиції в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби противник здійснив тут вісім безуспішних атак.

Українські воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по пункту управління, п’ятьох зенітно-ракетних комплексах, вежі зв’язку та 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по зенітно-ракетному комплексу, пункту управління безпілотниками, артилерійській системі, трьох районах зосередження озброєння та військової техніки окупантів.

Читайте також: Сили оборони України домоглися тактичних успіхів на Куп’янському та Лиманському напрямках — карта війни за 7 квітня (ВІДЕО)

Прямий ефір