Україна готується до удару не тільки по Кримському мосту, а й по новій залізниці — деталі від Братчука

Сергій Братчук. Скриншот: uatv.ua

Сили оборони України ретельно відстежують ситуацію на тимчасово окупованих територіях і можуть готуватися до можливого удару не тільки по Кримському (Керченському) мосту, а й по залізниці, яку Росія активно будує як сухопутний коридор до півострова. Таку думку сьогодні, 4 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Доля Кримського мосту вирішена. Це неминуче, щобільше, я хотів би додати, коли йдеться сьогодні про знищення і функціонування мосту, то згадують і залізницю, яку ворог будує по так званому сухопутному коридору”, — сказав він.

Братчук зауважив, що, найімовірніше, цією так званою залізницею використовуватимуться тепловози, а не електровози.

“Залізниця — це гучно сказано. Це певна колія, а для того, щоб використовувати електровози, необхідна відповідна інфраструктура. Побудувати таку інфраструктуру ворог просто не має ні ресурсу, ні можливостей”, — акцентував він.

Спікер наголосив, що Сили оборони України уважно стежать за тим, що відбувається довкола залізниці на тимчасово окупованих територіях.

“Виглядало б логічним руйнування Керченського мосту і цієї залізниці одночасно. Це було б правильно. Тоді український Крим буде одразу логістично відрізаний від будь-яких угруповань росармії. І, власне, це в будь-якому разі вплине, без сумніву, на ситуацію на лінії бойового зіткнення і на підсумки війни для нас зі знаком плюс. Тому, цілком імовірно, що завдання стоїть, а саме така операція може готуватися. Думаю, ресурс накопичується і удар буде для ворога дуже болючим: по залізниці та мосту”, резюмував Сергій Братчук.

Читайте також: Альтернатива Кримському мосту: Росія будує залізницю Ростов-на-Дону — Маріуполь — Крим (ВІДЕО)

Раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що залізниця, яку російські окупанти будують до Криму через Азовське узбережжя, є більш вразливою, ніж Кримський міст.

Прямий ефір