Україна атакуватиме ключові виробничі об’єкти у РФ, — командир спецпідрозділу “Білий орел”

Безпілотник. Фото: twitter.com/DefenceHQ

Україна атакуватиме ключові виробничі об’єкти на території Росії. Усі вони — законні цілі для української сторони. Про це сьогодні, 4 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”, голова правління Альянсу “Нова енергія України”, розробник безпілотних літальних апаратів (БпЛА) Валерій Боровик, коментуючи атаку на підприємство зі збірки баражуючих боєприпасів Shahed (“Шахед”) та нафтопереробний завод (НПЗ) у Республіці Татарстан.

“Територія Росії дуже велика, і природно, що обирають ті ключові об’єкти, які виробляють найбільше продукції, і зосередження виробничих потужностей. Не секрет, що компанії диверсифікують своє виробництво, але росіяни такі гігантомани: “Ось, у нас велике підприємство, ми там великі дрони виробляємо”, — сказав він.

Боровик наголосив, що безпілотники, справді, збирають по всій Росії, зокрема у школах, а також у навчальних закладах вищого порядку.

“Тому будемо обирати ті об’єкти, які є найпродуктивнішими і найбільше докучають Силам оборони та Україні. Підприємства будуть атаковані — це законні цілі. І наші спецслужби, які працюють на тій стороні, вони діють і диверсійними актами, і навіть дронами, в тому числі наших виробників. Тому давайте ставитися до цього як до типової ситуації та інформації, яка буде приходити з того боку, який на нас напав”, — підсумував Валерій Боровик.

Читайте також: Мала авіація могла бути використана в атаках на підприємства в Татарстані — аналіз

Як повідомлялося, 2 квітня безпілотники вразили підприємство зі складання ударних дронів “Шахедів” і НПЗ у Республіці Татарстан. Відповідні кадри очевидці поширили в мережі. Ця атака стала найвіддаленішою від кордонів України — від місць влучання до лінії фронту понад тисячу кілометрів.

Прямий ефір