Окупанти використовують ПДВ як штурмову піхоту — дві дивізії розбито на Запорізькому напрямку, — Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: informator.press

Збройні сили Російської Федерації зазнали колосальних втрат на Південному фронті. На Запорізькому напрямку як ударну силу вони використовували так звані елітні частини повітряно-десантних військ (російською — воздушно-десантные войска (ВДВ). Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 31 березня, сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Це взагалі парадокс, коли ПДВ використовують як штурмову піхоту. Дві дивізії фактично припинили своє існування. Невипадково, до речі, на Запорізькому напрямку свого часу був знятий з посади командувач групою військ Іван Попов (командувач 58-ю армією РФ, — ред.). Проти нього зараз у Російській Федерації порушено низку кримінальних справ”, — зазначив аналітик.

За його словами, зменшення кількості ворожих атак на півдні також пов’язане з успішними діями Збройних сил України. Йдеться про тактику активної оборони.

“Самі окупанти зазначають, що ЗСУ завдають ударів БпЛА не тільки по тилових позиціях. На даний момент контролюється фактично територія в оперативному тилу російських окупантів на 15-20 кілометрів. Причому Збройні сили України використовують вельми цікаву тактику дистанційного мінування місцевості, до чого загарбники явно були не готові. Це не дає можливості провести передислокацію особового складу, підвозити БК і вивозити поранених”, — сказав Снєгирьов.

Він також наголосив, що основний акцент наступу російських окупантів наразі зосереджений у Донецькій області.

“Саме Донецька область вважається найбільш, скажімо так, перспективною в планах окупантів виходу до адміністративних кордонів регіону”, — доповнив гість ефіру.

Читайте також: Росіяни активно використовують керовані авіабомби на двох напрямках фронту — деталі від Гуменюк

Як повідомлялося раніше, через низку причин на лівобережжі Херсонської області скоротилася кількість штурмів з боку російських окупантів.

Читайте також: Ворог зазнає втрат на лівому березі та відступає, — Братчук про ситуацію на Херсонському напрямку

Прямий ефір