Зеленський зустрівся з генсеком НАТО в Давосі — подробиці (ВІДЕО)

Володимир Зеленський та Єнс Столтенберг. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Давосі, сьогодні, 16 січня. Глава держави подякував за стійку підтримку з боку Альянсу в захисті від російського вторгнення та обговорив ситуацію на полі бою, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Офіс президента України.

Зеленський поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом, та наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони. Обговорювалися й інші оборонні потреби України.

“Було відзначено важливість підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі. Президент розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО”, — повідомляє ОПУ.

Також Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її до членства в НАТО.

Читайте також: Президент України провів зустріч із представниками парламенту Швейцарії (ВІДЕО)

Нагадаємо, у понеділок, 15 січня, президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Швейцарської Конфедерації, де напередодні відбулася зустріч радників з нацбезпеки щодо української формули миру.

Читайте також: Стратегічна мета України — вихід на кордони 1991 року, — Умєров у Давосі

Прямий ефір