Яку ще зброю може отримати РФ від Ірану та КНДР, розповів експерт

Валерій Романенко. Скріншот: uatv.ua

Авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації імені Антонова Валерій Романенко в ефірі телеканалу FREEДОМ детально розповів, яку ще зброю може отримати РФ від Ірану та КНДР.

За його словами, Росія змушена побиратися по смітниках у поповненні запасу своїх ракет. Країни “осі зла” паразитували на науково-технічному прогресі демократичних країн і змогли створити замкнутий цикл виробництва озброєння.

За якістю воно, звичайно, не дістає до НАТО, але за кількістю цілком може перевершувати.

“Наші фахівці обстежили ці ракети і зробили висновки, що вони не є стійкими до засобів радіоелектронної боротьби і досить технологічно спрощені порівняно з російськими ракетами. Ну, за цей рахунок корейці виграють у дальності. Наприклад, ця ракета, яку запускали, має дальність не 500 кілометрів, як “Іскандер”, а американці за допомогою своїх розвідувальних засобів визначили, що ця ракета має дальність понад 690 кілометрів”, — сказав експерт.

Він зазначив, що ракети використовують тверде паливо, що раніше було прихованим фактом. Він висловив припущення, що такі технології могли вступити до КНДР від Росії. Крім цього, експерт висловив припущення про можливий військовий обмін між КНДР та Китаєм.

“Йде якийсь постійний обмін між Кореєю та Китаєм, наприклад, за якимись військовими технологіями. Вони можуть виробляти двигуни, але відповідної якості навігаційні системи та системи наведення це все ж таки залишається для них секретом”, — підсумував Романенко.

Також експерт розповів, яку ще зброю може отримати РФ від Ірану та КНДР.

“Це можуть бути ракети оперативно-тактичні. Наприклад KN-24 вона називається “Хвасон-11”. Є ракети, які схожі на американський ATACMS, поки що цю ракету не застосовували в бойових діях. А є ще кілька старіших типів ракет — “Хвасон-9”, там дальність висока, до 1 000 кілометрів, ця ракета вже похідна від російських ракет Р-17 “Ельбрус”. У НАТО така ракета називається “Скад”. Також є ще старіші варіанти “Хвасон-5”, “Хвасон-6″, але за великих габаритів у них невисока дальність — 300-500 кілометрів, але бойові частини можуть бути до 960 кг”, — сказав Романенко.

Читайте також: Україна має збирати потужну доказову базу використання РФ зброї з Північної Кореї, — Бутирська

Прямий ефір