Кількість штурмів позицій ЗСУ на лівому березі Дніпра зменшилася у чотири рази — карта війни (ВІДЕО)

Боєць ЗСУ. Скріншот: uatv.ua

Ефектні кадри роботи реактивної системи залпового вогню HIMARS по цілях російських окупантів у тилу показав Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний. За його словами, екіпажі РСЗВ постійно перебувають в очікуванні, і щойно з’являється наводка — одразу відбувається завантаження і виїзд на вогневу позицію, інформує FREEДОМ.

“Ми працюємо цілодобово, не залишаємо окупантам жодного шансу. Звичайно, хочеться діставати ще глибші цілі в тилу ворога, щоб назавжди вигнати їх із рідної землі”, — наголосив Залужний.

Уздовж усієї лінії фронту Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських військ. Загалом протягом доби на передовій відбулося 68 бойових зіткнень, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Російська армія атакувала позиції військовослужбовців ЗСУ на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках. Спроби російських окупантів прорвати українську оборону успіхом не увінчалися. 

Ба більше, за словами мера Мелітополя Івана Федорова, біля Вербового Запорізької області українським захисникам вдалося просунутися на півкілометра вглиб окупованої Росією території.

У чотири рази зменшилася кількість штурмів російських сил на лівому березі Дніпра, де ЗСУ продовжують утримувати плацдарм поблизу села Кринки Херсонської області. Три атаки росіян на цій ділянці минулої доби завершилися провалом для Росії: є втрати в живій силі, знищено 18 одиниць бронетехніки. 

Такі дані озвучила речник Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк і зазначила, що контрбатарейна боротьба на лівому березі Дніпра досить результативна.

“Погодні умови, в деякому сенсі, навіть можуть нам у цьому плані допомогти, оскільки ми вже бачимо, що знижується кількість атак, штурмових дій російських окупантів. Вони їх виводять у меншій кількості. Це дозволяє нам економити наш ресурс”, — зазначає військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Тим часом український партизанський рух “Атеш” виявив у тимчасово окупованому Криму місце, де базується ціла рота армії Росії. Там, за повідомленнями партизанів, обладнана серйозна окопна система, часто миготять військові вантажівки, які підвозять провізію, боєприпаси та інженерні пристосування.

“Окупанти всіма силами готуються відбивати наступ Сил оборони України. Готуються серйозно, але ведуть спостереження вкрай слабо. Мабуть, якщо ти далеко від фронту, то ніхто тебе не зможе вбити. Це завідомо неправдиве твердження, і ми скоро це доведемо”, — з публікації партизанського руху.

На тлі невдач у лавах армії Росії почастішали диверсії. Судячи з перехоплених українською розвідкою розмов російських окупантів, останнім часом втечі з фронту стали масовими.

Загальні втрати армії РФ із 24 лютого 2022 року становлять 368 тис. 460 солдатів. За минулу добу ліквідовано 840 російських окупантів. 

Разом із живою силою українські військові знищують і техніку противника. 

Так, Сили оборони підбили 10 танків, 16 бойових броньованих машин, 11 артилерійських систем, одну систему протиповітряної оборони (ППО), а також збили один безпілотник, знищили 14 одиниць автомобільної та спеціальної техніки і цистерни з паливом.

Читайте також: Новий дрон для війни Росії проти України розробив Іран — можливості Shahed-107 оцінив Коваленко

Прямий ефір