Для Великої Британії протистояння з Росією має історичний контекст, — політичний оглядач про допомогу Україні

Олександр Корнієнко, Руслан Стефанчук, Ріші Сунак, Володимир Зеленський, Олена Кондратюк у ВРУ. Фото: president.gov.ua

Велика Британія стабільно залишається з Україною і у своїх відносинах із Києвом має досить системний підхід. Допомагаючи Україні, вона протистоїть “імперії зла” — країні-агресору Російській Федерації. Про це сьогодні, 12 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Ба більше, зазначив він, на сьогодні саме Велика Британія була однією з тих країн, які робили перший крок з багатьох дуже спірних питань. Наприклад, у питанні постачання Україні основних бойових танків Challenger-2 (“Челленджер-2”).

“Саме Велика Британія поставила перші танки Challenger-2, пообіцяла постачати до того, як взагалі була сформована танкова коаліція. Потім постачання ракет Storm Shadow. Велика Британія стала постачати Україні ці ракети крилаті дозвукового типу, як інші наші партнери були нерішучі. Тільки потім уже пішли SCALP-EG, а набагато пізніше пішли ATACMS. Питання з Taurus, як відомо, досі ще підвішене”, — сказав Коваленко.

Тож, констатував оглядач, із Великою Британією в України досить-таки тісні відносини.

“Я б навіть сказав, у якомусь сенсі це відносини історичного значення, оскільки для Великої Британії навіть це протистояння з Росією має під собою історичний контекст. Сполучене Королівство з Російською імперією не завжди було, скажімо так, у хороших відносинах, і з Радянським Союзом. Тобто це свого роду така лінія протистояння з, як і свого часу називали Радянський Союз, імперією зла”, — каже Олександр Коваленко.

Читайте також: Британці показують приклад, що потрібно допомагати Україні, — політолог про причини термінового візиту Сунака до Києва

Як повідомлялося раніше, британський прем’єр-міністр Ріші Сунак сьогодні, 12 січня, прибув до Києва. Із президентом України Володимиром Зеленським вони уклали угоду про співпрацю між країнами у галузі безпеки. Договір діятиме до вступу України в НАТО.

Прямий ефір