24 ворожі атаки відбили Сили оборони на Авдіївському напрямку — ситуація на фронті

Ілюстративне фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Російська армія завдала чотири ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснила 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це сьогодні, 11 січня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Від артилерійських обстрілів росіян постраждали понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили п’ять ворожих атак в районі Синьківки Харківської області, а на Лиманському — шість атак східніше Тернів та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаку противника біля Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Тримають оборону, завдаючи російським загарбникам значних втрат. Протягом доби ЗСУ відбили дев’ять атак ворога в районі Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 15 — поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області — відбито 16 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили п’ять ворожих атак біля Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони України продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, російські окупанти не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 11 безуспішних штурмових дій.

Сили оборони продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, двох складах боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби росіян.

Читайте також: Мобільні групи ППО відточують майстерність проти російських дронів — репортаж FREEДОМ (ВІДЕО)

Прямий ефір