Російська влада злякалася мирної акції “Полудень проти Путіна”, яка запланована на 17 березня — деталі від експертки

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Російська влада проявляє нервозність і реагує агресивно на мирну протестну акцію “Полудень проти Путіна” (“ППП”), заплановану на 17 березня 2024 року. Про це сьогодні, 15 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Дивовижно знаєте що? По-перше, влада дуже злякалася акції “Полудень проти Путіна”. Я в шоці від цього. Але, прокуратура розсилає застереження, що в ній не можна брати участь, і це можуть розцінити як “екстремізм”. Думаю, що все-таки не треба напівзаходів, мені здається, вони повинні вже сьогодні випустити постанову, щоб визнати слово “полудень” — екстремістським символом, як і саме сонце”, — сказала вона.

Курносова вказала на те, що російська влада планує організувати штучні черги на виборчих дільницях 17 березня, очікуючи, що учасники акції “ППП” зберуться у великій кількості.

“За великим рахунком, я сильно сумнівалася, що 17 березня о 12:00 будуть реально великі черги. Але, мабуть, влада впевнена в думці жителів набагато більше, ніж я, і реально — вони бояться цієї акції. Це дивовижно!”, — акцентувала вона.

Політична аналітикиня також зазначила, що 14 березня Володимир Путін уперше за довгий період свого президентського терміну звернувся до громадян, закликаючи їх узяти участь у голосуванні.

“Я просто такого не пам’ятаю… І якщо ми подивимося на офіційні особи, більшість іде (голосувати, — ред.) саме сьогодні. Тобто опозиція і влада поділили між собою дні: влада голосує 15 березня, а та частина опозиції, яка закликає приходити на виборчі дільниці — голосує 17 березня о 12:00. Є ще частина опозиції, зокрема і я, які кажуть, що участь у цих виборах — це співучасть у злочині, тому що вибори відбуваються на окупованих українських територій. Це злочин і, відповідно, не потрібно брати співучасть у цьому злочині, і в цих виборах брати участь не потрібно”, — резюмувала Ольга Курносова.

Довідка. У Російській Федерації сьогодні, 15 березня, стартувало триденне голосування на президентських виборах.

Читайте також: “Вибори” у РФ на тлі дронових атак та акцій російських добровольців: реакцію Кремля прокоментувала політикиня

Нагадаємо, у прокуратурі Москви попередили, що за участь в акції “Полудень проти Путіна” може настати кримінальна відповідальність за статтею 141 КК РФ (“Перешкоджання вільному здійсненню громадянином своїх виборчих прав”).

Прямий ефір