“Вибори” на окупованих територіях є воєнним злочином, — Курносова

Ілюстративне фото: blacksea.tv

У Росії проводитимуться не вибори, а електоральний захід, присвячений новому перепризначенню Володимира Путіна на черговий термін. А на окупованих територіях Росія взагалі не має права проводити будь-які “вибори”. Про це сьогодні, 14 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

Вона зазначила, коли Путін обирався 2012 року, то тоді вже було порушення Конституції РФ.

“Але Путіну, як відомо, сам чорт не брат і на Конституцію він плював, як і на всі інші закони. Він переписує під себе все, що йому зручно”, — сказала Курносова.

За її словами, сьогодні вийшов агітаційний ролик, у якому Путін закликав людей прийти на президентські вибори, хоча раніше такого не було ніколи.

“Це вкотре доводить, що для Кремля дуже важлива явка на ці так звані вибори. Тому коли ми говоримо про те, що ці так звані вибори потрібно бойкотувати, то це абсолютно усвідомлене рішення. Ці вибори не тільки не демократичні, це лише якась декорація, й аж ніяк не дійсна електоральна процедура, тому що за диктатури виборів не буває, вони проводяться лише за демократії”, — пояснила політична аналітикиня.

Курносова також акцентувала, що ці вибори є злочинним заходом.

“Тому що вони проходять і на окупованих українських територіях. Те, що на окупованих територіях проведення “виборів” є воєнним злочином, про це говорить міжнародне право”, — звернула вона увагу.

Читайте такожСпроби Росії організувати “вибори” на ТОТ України — повністю незаконні та порушують міжнародне право, — генсек НАТО

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України заявили, що кампанія з імітації виборів президента РФ, яку російська влада здійснює на тимчасово окупованих частинах території Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей України, а також в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, демонструє подальше зухвале нехтування Російською Федерацією нормами та принципами міжнародного права.

Прямий ефір