Путін уперше приміряв на себе маску “ядерного вісника” — про що це говорить, пояснив Коваленко

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Росія не готова до ядерної війни. А чергова заява президента РФ Володимира Путіна — шантаж. У Кремлі використовують ядерну карту, коли перебувають у відчайдушному становищі. Таку думку сьогодні, 13 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Так він прокоментував інформацію, що Путін максимально посилив свій ядерний шантаж. На останньому своєму виступі диктатор заявив, що Росія технічно і функціонально готова до ядерної війни.

“Якщо раніше вони використовували, наприклад, алкоголіка Дмитра Медведєва, який уже давно став таким собі мемом “вершник російського ядерного апокаліпсиса”, то Путін на себе вперше приміряв таку роль, цю маску такого собі “ядерного вісника”. Це сталося вперше, тобто це говорить про рівень їхнього відчаю станом на зараз. Але Путін, я думаю, прекрасно розуміє, в якому стані перебуває їхня протиповітряна оборона, яка не зможе відбити удар у відповідь”, — сказав Коваленко.

А також те, додав оглядач, що не всі російські ядерні ракети, які гіпотетично будуть запущені по Вашингтону, насправді до нього долетять.

“І не тому, що у США хороша протиракетна оборона, а тому, що самі російські ракети — по суті радянські, які не обслуговувалися, не проходили регламентних ремонтних робіт і, в принципі, мають більше шансів або вибухнути в самій пусковій шахті, або впасти на Воронеж, якому вже давно пророкували таку долю”, — пояснив Олександр Коваленко.

Читайте також: Путін продовжуватиме пробувати погрожувати ядерною зброєю, бо більше немає чим залякувати Захід, — Мусієнко

Нагадаємо, як повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов, українській розвідці відомі наміри та найближчий план дій російських окупантів. Але не про всі з них можна говорити публічно. Ядерну зброю Путін навряд чи застосує.

Прямий ефір