“Це те, про що Путін мріяв би”: про військові плани диктатора розповіли в українській розвідці

Володимир Путін (у центрі). Фото: КомерсантЪ

Українській розвідці відомі наміри та найближчий план дій російських окупантів. Але не про всі з них можна говорити публічно. Про це в проєкті “Високий кабінет” телеканалу FREEДOM повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов.

“Загалом ці плани відомі. Завдання для пропаганди та політичне завдання — це повне захоплення українського Донбасу. Це те, про що Путін мріяв би для своєї чергової “коронації”, яка має відбутися після так званих виборів. Це те, про що ми можемо говорити, те, що ворог намагається зробити”, — сказав Юсов.

Він додав, що диктатору потрібно показувати перемоги росармії, “інакше два роки та сотні тисяч життів, які забрала ця війна, зокрема й росіян, — якось треба пояснювати”.

Ядерну зброю Путін навряд чи застосує.

“Ядерна зброя — це в першу чергу все-таки зброя стримування. А що після неї? Ну, ось сьогодні Росія проти України застосовує всю номенклатуру озброєнь. Крім зброї масового ураження. Це єдине, що залишилося. А після її застосування, що буде далі? Які аргументи залишаться? Тому думаю, що застосування ядерної зброї — це той сценарій, який лежить у дуже далекій шухляді. Гіпотетично, звісно, це можливо, оскільки ядерна зброя в них є, і ми маємо справу з державою-терористом. Але реальність дещо інша”, — вважає Юсов.

Він наголосив, що Путін не планує зупинятися не те що на Донбасі, а навіть на Україні загалом.

“Загроза з боку Путіна, з боку сьогоднішньої Росії — це загроза не тільки Україні, це загроза всьому вільному світу, зокрема європейській спільноті. І гібридні методи, і пряме військове втручання, яке було і в Грузії, і в Сирії, і в інших точках світу, показують, що Росія не зупиниться у своїй агресії”, — акцентував представник ГУР.

“Сьогодні Україна захищає не тільки себе, але й увесь цивілізований світ. Тому що вбиті окупанти, знищена українською армією російська техніка, танки, ракети — це те, що не піде, не полетить, не поїде на територію інших держав”, — додав він.

Повна версія інтерв’ю: Проєкт “Високий кабінет”: велике інтерв’ю з представником ГУР Андрієм Юсовим

Нагадаємо, за два роки повномасштабної війни Головне управління розвідки провело сотні спецоперацій. Також Юсов повідомив, що на главу ГУР Кирила Буданова було скоєно понад 10 замахів. З метою безпеки в Головному управлінні розвідки не рекомендують цивільним особам користуватися Кримським (Керченським) мостом, оскільки він є стратегічною метою для українських сил.

Читайте також: Ворог не довіряє українському населенню на окупованих територіях, і правильно робить, — Юсов про рух опору

Прямий ефір