Необхідно займатися іншими формами протесту — силовими, — російський опозиціонер про акцію “Полудень проти Путіна”

Ілля Пономарьов. Фото: Facebook/iponomarev

Акція “Полудень проти Путіна” може допомогти російському режиму, якщо громадяни підуть на виборчі дільниці і почнуть голосувати. Важливо не заходити всередину, не віддавати свій голос, агітуючи інших робити те саме. Про це сьогодні, 11 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив творець телеканалу “Утро Февраля”, колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

“Якщо це точка, на якій можуть домовитися різні опозиційні групи, то прекрасно, давайте навколо неї домовимося. Тільки не треба плутати дві речі — зробити щось у “Полудень проти Путіна” або піти на виборчі дільниці о 12:00 і проголосувати за одного з чотирьох Путіних, які є у виборчому бюлетені. Це дві великі різниці”, — сказав він.

Пономарьов пояснив, що російській владі важливо показати картинку нібито на виборчі дільниці прийшло багато громадян.

“Їм потрібна картинка явки. Сказати, ось бачите, опозиція нічого не змогла зробити і Путін із переважною більшістю переміг. Тому не треба в цьому плані підігравати, не треба заходити фізично на територію виборчої дільниці, цілком можна постояти о 12:00 поруч із виборчою дільницею й агітувати співгромадян, щоб вони туди не заходили”, — пояснив опозиціонер.

За його словами, важливо, щоб на виборчу дільницю потрапило якомога менше людей.

“Це означає прийти, подискутувати з тими людьми, які прийшли туди, обдурені путінською пропагандою, і вмовити їх туди не заходити. Немає жодного порушення закону. Це ні мітинги, ні акції. Це цілком можна зробити”, — вважає політик. 

Одночасно з цим, на його думку, президентські вибори в Росії швидше є відвертання уваги населення.

“Необхідно займатися іншими формами протесту — силовими. Але якщо є такий великий запит у наших співгромадян, вони вважають це більш безпечним, то хоча б не допомагайте при цьому Путіну, а справді робіть щось корисне”, — акцентував Ілля Пономарьов.

Довідка. “Полудень проти Путіна” — мирна протестна акція, запланована демократичною опозицією, яка полягає в тому, що громадяни Росії, які не підтримують політику Володимира Путіна, масово прийдуть до виборчих дільниць у день виборів о 12 годині дня.

Читайте також: Путін боїться виборів, адже в Росії неможливо з нуля голосів зробити 80%, — Мурзагулов

Нагадаємо, вибори президента Російської Федерації відбуватимуться з 15 до 17 березня 2024 року.

Прямий ефір