Путін боїться виборів, адже в Росії неможливо з нуля голосів зробити 80%, — Мурзагулов

Ростислав Мурзагулов. Фото: facebook.com

Президент РФ Володимир Путін боїться виборів, адже неможливо передбачити скільки реальних голосів він набере. А в системі Росії неможливо малу кількість голосів перетворити на впевнену підтримку більшості. Таку думку сьогодні, 9 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог і публіцист Ростислав Мурзагулов.

“Путін цих виборів дуже боїться. Всі розмови про те, що це буде для нього легка прогулянка, неправдиві. Якби це було так, тоді не було б необхідності створювати ось такі механізми контролю”, — наголосив він.

Якщо всередині системи побачать, що у Путіна дуже низька електоральна підтримка, це вплине на його внутрішньополітичний авторитет.

“Намалювати від початку всю картину виборів неможливо з однієї простої причини — це процес, електоральна процедура, яку в Росії поки що витримують. І в Росії неможливо з нуля голосів зробити 80%. І ця ситуація Путіна дуже напружує. Тому що кожного разу, коли диктатор на вильоті, система перестає підтримувати свого творця, кумира, і починає пожирати свого”, — пояснив політтехнолог.

Він упевнений, що велику кількість росіян не влаштовує те, що відбувається, тому голосувати за Путіна вони не стануть. Саме вибори можуть стати точкою зворотного відліку часу правління Путіна.

“Путін розв’язав агресивну, криваву, нікому не потрібну війну з Україною. Люди починають це розуміти. Він вбиває своїх політичних опонентів, робить країну злиденною, ізгоєм. Скрізь у світі все це бачать, все це розуміють. Вибори — це той процес, який завжди є певною реперною точкою. Процес, з якого може початися відлік зворотного польоту будь-якого керівника”, — сказав Мурзагулов.

Експерт нагадав, що збір голосів за висунення Путіна пройшов дуже складно і достатню кількість зібрали насилу. Це змусило Путіна задуматися і почати нервувати.

“Хочу нагадати про збір голосів на висунення Путіна. Він набрав 3 млн голосів. Але переляк Путіна виник ще там, тому що їх насилу набрали”, — констатував він.

Читайте також: Чи повторить ФСБ теракти в Росії напередодні президентських виборів — думка Яковенка

Прямий ефір