У Кремля будуть великі проблеми з явкою на так звані вибори президента, — Галлямов

Аббас Галлямов. Фото: facebook.com

У Кремля вже з’явилися проблеми з набором лояльної явки на вибори — люди не хочуть на них іти, а довгостроковість путінського режиму залишається під питанням. Лояльні росіяни розчаровані тим, що відбувається, тому явка на виборах прогнозується маленька. Таку думку сьогодні, 5 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог і публіцист Аббас Галлямов.

“Проєкт промислової мобілізації йде в Росії зараз не дуже добре. Тому дві причини виною. По-перше, виник дефіцит робочої сили. І багато працівників в курсі того, що є дефіцит, і знають, що вони працюють на важливих промислових підприємствах. І вони можуть собі дозволити проігнорувати це. І друге. Рейтинг влади падає, протестні настрої посилюються”, — підкреслив він.

Експерт припустив, що більшість лояльних до режиму росіян проігнорують вибори президента Росії, тому явка може бути низькою.

“У них будуть дуже великі проблеми з явкою. Відчуття обману, розчарування дуже сильне навіть у лояльних групах населення. Основна маса лоялістів незадоволена. Більшість лоялістів загалом поки що зберігають відносну лояльність щодо режиму, але водночас голосувати за це все теж уже не хочеться. І це веде до негативу, який поки не конвертується масово в революційні настрої”, — пояснив Галлямов.

Читайте також: Переобрання Путіна: що очікувати російському населенню, спрогнозував експерт

Прямий ефір