Переобрання Путіна: що очікувати російському населенню, спрогнозував експерт

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Після переобрання президента Володимира Путіна в Росії очікується посилення репресивних практик та активізація політики доносів. Крім цього, режим намагатиметься досягти нових результатів у повномасштабній війні проти України. Про це сьогодні, 4 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог Олександр Морозов.

“Найімовірніше, зміни будуть. Досвід показує, що після входу в нову каденцію, новий термін перебування в Кремлі, Путін, як правило, починав якусь нову велику програму і зовнішньополітичну, і внутрішньополітичну”, — сказав він.

На думку політолога, коли російський диктатор побачить, що нібито отримав підтримку більшості населення, він почуватиметься впевнено для подальших дій.

“По-перше, слід очікувати посилення якихось чисток у Росії щодо тих, хто Кремлю не подобається. По-друге, очевидно, що кампанія доносів, яка активно розвивається в Росії, тобто не просто репресії “згори”, а й доноси “знизу” — один на одного, вона продовжиться”, — каже Морозов.

Як він зазначив, немає сумнівів, що після переобрання — Путін продовжить домагатися результатів у війні проти України.

“Треба бути, звісно, готовим до того, що Кремль плануватиме наступ влітку, більш масштабний, ніж зараз триває, і водночас далі трансформуватиме власне суспільство в напрямку повної згоди з усіма діями Кремля, навіть з абсолютно кримінальними”, — вважає Олександр Морозов.

Читайте також: Насилля та репресії: як посилюється тиск перед президентськими виборами в Росії (ВІДЕО)

Нагадаємо, вибори президента РФ відбуватимуться впродовж трьох днів — з 15 по 17 березня 2024 року.

Прямий ефір