Понад 30 разів ворог намагався прорвати українську оборону на Навопавлівському напрямку — ситуація на фронті

Українські військові. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

78 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося впродовж минулої доби. Найбільше — на Новопавлівському та Авдіївському напрямках. Також ворог атакував на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Оріхівському напрямках, разом із тим на Херсонському наступальних дій не вів. Про це сьогодні, 4 березня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

За добу росіяни завдали по Україні сімох ракетних та 50 авіаційних ударів, а також здійснили 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Під ударами російської авіації перебували понад 30 населених пунктів у Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій областях, під вогнем артилерії — понад 80 н. п. Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському росіяни здійснили 11 атак в районах Синьківки та Табаївки Харківської області, безуспішно намагаючись покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили п’ять атак противника в районах Білогорівки Луганської області, Тернів та Верхньокам’янського Донецької області.

На Бахмутському п’ять атак відбито Силами оборони в районі Богданівки, Іванівського та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області відбили 20 ворожих атак.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де він понад 30 разів намагався прорвати українську оборону.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив три безуспішні атаки в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

На Херсонському росіяни наступальних дій не вели. Сили оборони продовжують утримання позицій.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по сімох районах зосередження особового складу противника.

Читайте також: Сили оборони України працюють над розширенням і закріпленням своїх позицій — карта війни за 3 березня (ВІДЕО)

Прямий ефір