“Це політичне рішення”: чому для армії РФ важливо захопити Авдіївку в найближчі терміни, пояснив Ступак

Іван Ступак. Фото: Facebook

Армія РФ витрачає великі зусилля і ресурси, щоб захопити Авдіївку в найближчі терміни, а саме до виборів президента РФ. Кремлю необхідні хоч якісь перемоги на фронті, щоб обґрунтувати заяви про те, що “СВО” (“спеціальна військова операція”, так у РФ називають війну Росії проти України) йде за планом. Про це сьогодні, 15 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Іван Ступак.

“Російська армія принципово повинна взяти Авдіївку. Якихось стратегічних переваг [захоплення Авдіївки] у вигляді автостради на Київ, Львів, Лісабон це не дає. Це політичне рішення. Їм потрібно взяти Авдіївку, тому що зараз перемог на фронтах немає. Поки немає перемог, немає чого говорити, доводиться замовчувати, розповідати про неонацистів, бандерівців, англосаксів. Але щойно у РФ з’являться перемоги — відкривається абсолютно новий ландшафт для розповідей, порядку денного про героїзм. Особливо перед виборами [президента РФ Володимира] Путіна. Це взагалі буде просто ідеальний подарунок”, — пояснив він.

Також окупація Авдіївки відкриє нове джерело для корупції та заробітку пропагандистів, наголосив експерт.

“Захоплення Авдіївки відкриває великий доступ до бюджетного фінансування, тому що можна створювати величезну кількість програмних продуктів, роликів, сюжетів, якусь друковану продукцію за бюджетні гроші щодо нових територій тощо. Плюс відкривається бюджетне фінансування для нібито “відновлювальних” робіт. А там золоте дно, таке Ельдорадо, що можна бюджетні гроші черпати. А поки місто перебуває під контролем України, ні про які бюджетні гроші не йдеться. Тому всі зацікавлені”, — розповів він.

Читайте також: Авдіївка, Бахмут, Мар’їнка, Куп’янськ: про обстановку на найскладніших напрямках фронту розповів Попович

Прямий ефір