Якщо надати зброю, якої потребують українці, вони переможуть, — Мур 

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Якщо Сполучені Штати припинять постачати зброю в Україну, а міжнародна коаліція розпадеться, світ стане жахливо нестабільним. Таку думку висловив засновник проєкту Ukraine Freedom Project, американський політтехнолог Стівен Мур в проєкті “На грани” (“На межі”) телеканалу FREEДОМ.

Він наголосив, що не можна вірити нічому, що говорить Володимир Путін, адже очільник Кремля уже порушив десятки угод про припинення вогню і різних договорів. 

“Він ніколи не давав обіцянок, які б виконував. Що станеться, якщо ми будемо вести “мирні переговори” з ним? Ми дозволимо Путіну переозброїтися, відновити свої збройні сили. Адже українці та американці як партнери вивели з ладу 60-70% його бойового потенціалу. Єдина мова, яку він розуміє, — це сила, він не розуміє дипломатії. Він не здатний вести переговори”, — акцентував Мур.

На його думку, будь-які переговори призведуть лише до затягування процесу і посилення російського диктатора. 

Нині, за словами Мура, ситуація багато в чому залежить від того, що відбуватиметься у Вашингтоні цього місяця.

“Якщо Америка припинить посилати зброю в Україну, якщо міжнародна коаліція, яка підтримує Україну, розпадеться, то світ стане жахливо нестабільним. І тоді Путін опиниться на кордоні з дев’ятьма різними країнами НАТО. Він контролюватиме Чорне море, і в нього буде можливість впливати на Балтійське море. Це призведе до того, що зараз роблять хусити в Червоному морі”, — зазначив політтехнолог.

Це стане сигналом для всіх інших небезпечних світових гравців — Північної Кореї, ХАМАСу, Ірану, Китаю, вважає він. 

“Якщо те, що ми робимо на Капітолійському пагорбі, виявиться неефективним, то на нас чекає кілька років дуже поганих подій із кровопролиттям і сльозами. Якщо дати українцям зброю, якої вони потребують, вони переможуть. І ми це бачили, ми бачили, як Україна досягла великих успіхів. Що потрібно Україні? Їй потрібне обладнання для розмінування, їй потрібні винищувачі F-16 і ще багато чого. І я дуже вірю в те, що хоробрий український народ впорається з цим завданням”, — резюмував Мур.

Повна версія інтерв’ю: Як російська пропаганда впливає на питання України в США: інтерв’ю з американським політтехнологом Стівеном Муром

Нагадаємо, Сенат США повторно перегляне законопроєкт щодо допомоги Україні вже без міграційної реформи.

Прямий ефір