“Щодо сухопутної лінії — там стагнація”: Зеленський про контрнаступ на півдні

Володимир Зеленський. Скриншот: president.gov.ua

Про події на фронті в інтерв’ю президента України Володимира Зеленського італійському телеканалу не йшлося про нібито “патову” ситуацію на фронті. Коментуючи сухопутну частину операцій, зокрема, контрнаступ на півдні, він описав це як “стагнацію”. Йдеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні. Про це в коментарі журналістам заявив прессекретар президента Сергій Никифоров, інформує FREEДОМ.

Він також наголосив, що це не дає права описувати в цілому ситуацію на фронті як “патову”.

Крім того, говорячи про підсумки літніх дій, глава держави зазначив, що їхня військово-морська частина дала позитивний результат.

“Морська частина операції дала позитивний ефект. Ми витіснили їхні кораблі, Росія втратила багато кораблів, а головне — вона втратила вплив у Чорному морі, і ми збудували “зерновий коридор”, який не залежить від Росії. Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, бюджет України, ми її провели позитивно. Щодо сухопутної лінії — там стагнація. І це факт. Тому що дечого не вистачило. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед. Я вважаю, що з точки зору кількості відповідної амуніції були затримки. А затримки — це і є прорахунок. Але, чесно кажучи, ми ж не боремося просто з терористичною організацією. Ми боремося з терористами, які є однією з найбільших армій у світі”, — сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Послаблення допомоги з боку США може бути вирішальним для України, Путін прорве оборону і піде далі, — Зеленський

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в межах робочої поїздки до Дніпропетровської області відвідав центр підготовки, де тренуються мобільні вогневі групи. Глава держави ознайомився з умовами проживання та проходження служби військовослужбовцями.

Прямий ефір